12.05.2021

İl Müftüsü Enver Türkmen'in Ramazan Bayramı Mesajı

Değerli Kardeşlerim,

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayına veda etmenin üzüntüsünü yaşarken, birlik, beraberlik, huzur ve mutluluk günleri olan Ramazan Bayramına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

Bayram, bir ay boyunca oruç, namaz, fitre, zekat gibi ibadetlerle kendini eğiten ve yenileyen Müslümanlara verilen güzel bir hediyedir.

Bayramları bayram yapan, tüm canlı varlığın, bu manevi iklimden, iyilik ve güzellikten azami derecede istifade etmesidir. Dolayısıyla acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, Müslümanlar olarak aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmek ancak bayramlar sayesinde mümkün olmaktadır.

Kadir gecesinde, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'da namaz kılan kardeşlerimize yapılan saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Akabinde orantısız güç kullanılması insanlık dışı bir durumdur. Bu saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

Ramazan Bayramı vesilesiyle, pandemiden dolayı ziyaret edemeyeceğimiz, başta anne-babalarımız ve akrabalarımız olmak üzere yakınlarımızla iletişim araçları vasıtasıyla bayramlaşalım. Dargın olduklarımız varsa, onları da arayıp bayramlaşarak barışalım. Birbirimize dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, barış ve huzur içinde, pandemiden uzak, sağlıklı bayramlara ulaşmamız temennisiyle hepinizin Ramazan Bayramını tebrik ederim.  12.05.2021

Enver TÜRKMEN

Burdur İl Müftüsü