15.04.2016

Ahmet DURMUŞ

17.02.1997 – 02.11 2001

1953 yılında Ankara ili Çubuk İlçesi Ahur köyünde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde bitirdikten sonra, İmam-Hatip Lisesini ve Yüksek İslam Enstitüsünü Konya’da tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevine 1974 yılında Konya İl merkezinde İmam-Hatip olarak başladıktan sonra, sırasıyla Afyon İli Emirdağ İlçe Vaizliği, Hollanda’da din görevliliği, Nevşehir İli Ürgüp İlçe Müftülüğü, Artvin İl Müftülüğü, Çankırı İl Müftülüğü, Burdur İl Müftülüğü görevlerinde bulundu. Manisa İl Müftüsü iken, daha sonra Makedonya Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği görevinde bulundu. Müşavirlik görevini tamamladıktan sonra Ankara İl Müftülüğü emrine vaiz olarak atandı. Vaizlik görevini sürdürürken Ankara İli Sincan İlçe Müftüsü olarak atandı. Sincan’da kısa bir süre müftülük görevinden sonra Ankara Keçiören İlçe Müftüsü olarak tayin oldu, 22.09.2012 Tarihinden İtibaren Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Vaizi olarak görev yapmaktadır. Evli 3 çocuk ve 3 torun sahibidir.