21.06.2023

İlçe Müftümüz Hacı Adaylarımızı Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hac farizasını yerine getirmek üzere Çeltikçi İlçemizden yola çıkan hacı adaylarımız, Mekke'ye ulaştı.

Konaklayacakları otelde Diyanet görevlileri tarafından karşılanan hacı adayları, otelde bir süre istirahat ettikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı servisleri ile umre yapmak üzere Kabe'ye intikal etti.

İlk umrelerini bitiren hacı adayları vakitlerinin çoğunu Kabe-i Muazzama’da geçirmeye gayret sarf ediyorlar.

Kent ikiden kafile başkanı olarak giden İlçe Müftümüz İsa Topuz, Çeltikçi ilçemizden yola çıkan hacı adaylarımızı kaldıkları otellerde ziyaret etti.

Yapılan ziyaretler sonucunda Müftümüz: Hacılarımızın sağlık durumlarının gayet iyi, moral ve motivasyonlarının yüksek olduğunu gördüm. Hacılarımız eş-dost, akraba ve tüm ümmet-i Muhammed için bol bol dua edip selamlar gönderiyorlar. dedi.

Çeltikçili hacılarımız da: Buraları ve haccın nasıl yapılacağını görünce daha iyi anladık ki hacca gençken gelmek lazım. Gençlere tavsiyemiz, hac farizasını eda etmek için gençken ilk fırsatta buralara gelmeleridir. dediler.