11.11.2022

Tanıtım ve Tarihçe

1990 yılında 3644 Sayılı Kanunla ilçeye, halkın pirinç ekimiyle uğraşmasından dolayı, ÇELTİKÇİ isminin verilmesi kabul edilmiş, 26 Temmuz 1991 tarihinden itibaren İlçe teşkilatı faaliyete geçmiştir.

Eskişehir, Afyon üzerinden gelen D-650 karayolu ilçemiz içerisinden geçerek Antalya'ya ulaşır. İlçemiz, söz konusu Burdur-Antalya karayolu üzerinde bulunmakta olup ilçemizden 20 dakika aralıklarla Burdur ve Antalya illerine şehiriçi minibüsler geçmektedir. En yakın hava limanı ise Antalya ve Isparta Hava limanlarıdır.

Çeltikçi Burdur İl Merkezinin güney doğusunda olup, İl Merkezine uzaklığı 30 km’dir. İlçemizin güney doğusunda 12 km uzaklıkta Bucak İlçesi, Kuzeyinde ise 21 km uzaklıkta Ağlasun ilçesi bulunmaktadır. Bazı önemli il merkezlerine uzaklığı ise şöyledir:

Isparta 60 km, Antalya 90 km, Denizli 170 km, Afyon 190 km, Ankara 430 km, İstanbul 600 km’dir.

İlçemize, kuruluşunda bir kasaba ve 10 köy bağlı iken çeşitli nedenlerden dolayı bazı köylerin referandum neticesinde ayrılması sebebiyle şu anda 6 köy bağlıdır. Köylerle ulaşım asfalt yollarla sağlanmaktadır. Köylerimizin İlçeye olan uzaklıkları ise şöyledir:

Kuzköy 4 km, Güvenli Köyü 5 km, Çebiş Köyü 6 km, Tekke Köyü 6 km, Bağsaray Köyü 7 km ve Ovacık Köyü 17 km’dir.

İlçemizde 20 cami bulunmaktadır. Bu camilerin 5’i İlçe merkezimizde, 5’i Bağsaray Köyünde, 4’ü Kuzköy Köyünde, 3’ü Güvenli Köyünde, 1’i Çebiş Köyünde, 1’i Ovacık Köyünde ve 1’i de Tekke Köyünde bulunmaktadır.

Ayrıca ilçemizde 4 Kur’an Kursu bulunmaktadır. Bunlardan 1’i ilçe merkezimizde, 1’i Bağsaray Köyünde, 1’i Çebiş Köyünde ve 1’i de Kuzköy Köyünde faaliyetlerine devam etmektedir.