10.04.2024

Ramazan Bayramı Bucak'ta coşkuyla idrak ediliyor.

Ramazan Bayramı'nın ilk günü bayram namazında camilere akın eden vatandaşlar, birbirleriyle bayramlaştı.

Bucak protokolü bayram namazı için Hacı Ömer Ağa Cami'nde buluştu.

İlçe Müftüsü İbrahim Keser namaz öncesinde vatandaşlara vaaz etti. Namazın ardından dua eden İlçe Müftüsü Keser, "Ramazan-ı Şerifin rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra yeni bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbimize sonsuz hamd ve senalar olsun. Bu bayramın ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur, barış, merhamet ve esenlik getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Bayramınız mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının önemine vurgu yapan İlçe Müftüsü İbrahim Keser, Ramazan ayı boyunca hep birlikte irade eğitiminden geçtik; irademizi heva ve heveslerimizin, arzu ve isteklerimizin kölesi olmaktan kurtardık. Şimdi şükretme ve sevincimizi, neşemizi, huzurumuzu birbirimizle paylaşma zamanı. İnsanı ve toplumu kucaklayan bayramlar, dünü yâd etme, bugüne anlam verme ve yarını inşa etme zamanlarıdır dedi.

Protokol üyeleri Hacı Ömer Ağa Cami'nde kılınan bayram namazının ardından Bucaklılarla bayramlaştı.