06.11.2017

Muhammed Yusuf YAŞAR

14.12.1978 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. İlkokul ve İmam-Hatip eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra 1995 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde ilahiyat eğitimine başladı. Fakülteye devam ederken başta babası (merhum Dr. Ahmet YAŞAR) olmak üzere farklı hocalardan medrese usulü İslâmî İlimler alanında dersler aldı.

2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olarak, 2003 yılına kadar ücretli öğretmenlik yaptı. 2003 yılında merkezî yerleştirme sınavı ile Van İli Erciş İlçesi Çataltepe (Şeyhler) Köyü Camii İmam Hatipliğine atandı.

2004 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu Vaizlik sınavını kazanarak, Trabzon İl Vaizliğine naklen atandı. Aynı yıl Eylül ayında girdiği İhtisas Eğitim Merkezi Sınavını kazanarak Trabzon-Akçaabat Darıca Eğitim Merkezinde Müftülük-Vaizlik İhtisas Eğitimine başladı. 2007 yılında İhtisas Eğitimini bitirerek Niğde İli Çiftlik İlçe vaizliğine atandı. Ağustos 2008-Şubat 2009 tarihleri arasında Ankara İli Etimesgut ilçesinde askerlik vazifesini kısa dönem çavuş olarak tamamladı. Vatanî görevin ardından 2009 yılında Niğde İli Bor İlçe Vaizliğine atandı.

2010 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu Müftülük Yeterlilik Belgesi sınavını kazandı. 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu Uzman Vaizlik sınavını kazanarak Niğde İli Bor İlçesi Uzman Vaizliğine naklen atandı.

“Ali Emîrî Efendi, Hayatı, Eserleri ve Mardin Mülûk-i Artûkiyye Tarihi Vesâir Vesâik-i Mühime adlı Eserinin Tahlili” konulu tezi ile Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 2006 yılında İslâm Tarihi Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı ve Bilim Uzmanı Unvanını kazandı.

04.10.2012 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığımızda yapılan Müftülük kura çekimi ile Tunceli İli Mazgirt İlçesine Müftü olarak atandı. 12.12.2014 tarihinde Batman İl Müftü Yardımcılığına atandı. 08.04.2016 tarihinde Burdur İli Ağlasun İlçe Müftülüğüne atanan Muhammed Yusuf YAŞAR, İyi derecede Arapça ve normal düzeyde İngilizce bilmektedir. Üç çocuk babasıdır.