25.01.2024

İbrahim KULP

İbrahim KULP'un Özgeçmişi:

1989 yılında Hatay'ın Antakya ilçesinin Şenköy köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şenköy ilköğretim okulunda, Lise öğrenimini ise Hatay Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2008 yılında Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2010 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat fakültesini kazandı. Ancak çeşitli sebeplerden ötürü eğitimine ara vermek zorunda kaldı. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi AÖF önlisans İlahiyat programından, 2017 yılında ise İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ilitam programından mezun oldu. 2010 yilinda Diyanet İşleri Başkanlığında imam hatip olarak göreve başladı. Daha sonra şoförlük ve müezzin kayyımlık görevlerini  yürüttü. Ankara Mamak ilçesinde imam hatip olarak görev yapmakta iken 2018 yılında İzmir Dini Yüksek İhtisas merkezini kazandı. 2021-2023 yılları arasında İstanbul Sultangazi ilçe müftülüğünde vaiz olarak  görev yaptı. Ayrıca 2014 yılında Ankara İl Müftülüğünün açmış olduğu tashihi huruf kursunu  başarıyla bitirerek tashihi huruf belgesini almaya hak kazandı. 2017 yılında umre, 2018 yılında da hac görevlisi olarak Suudi Arabistana gitti. 2023 yılı ilçe müftülüğü sınavında başarılı olarak Ağlasun İlçe Müftülüğü'ne müftü olarak atandı. Halen Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam hukuku alanında yüksek lisans yapmaktadır. İyi derecede arapça bilmektedir.