Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin İstiklal Yerleşkesinde yapımı tamamlanan İlahiyat Fakültesi ve üniversite camisinin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak tarafından yapıldı.
Açılış törenine Kültür Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Reşat Petek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Burdur Protokolü ve MAKÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.
Açılış öncesi MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ve Bakan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuşma yaptı.
Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak “Milletimizin manevi kalkınmasının ana bölümünü oluşturan İlahiyat Fakültesi ve yanındaki camimizin açılışını gerçekleştiriyoruz İnşallah bugün gerçekleştirdiğimiz bu güzel açılışla beraber fakültemiz, Burdur’umuz, memleketimiz ve İslam âlemi için bir ilim merkezi, Mehmet Akif’in Asımın nesli duası, o büyük hayali ile inşallah o uğurda, o idealde gençler yetişecek. Bu vesile ile şu anda kendisi Amerika’da olduğu için aramızda bulunamayan Diyanet İşleri Başkanımızın da selamını arz ediyorum. Açılışımızın, İlahiyat Fakültemizin ve camimizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, seçkin heyetinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum” diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş “2014’te temelini attığımız binamızın bugün açılışını yapıyoruz. Türkiye’nin önemli ilim yuvalarından olmasını, bu binada ders verecek ve ders görecek öğrenci ile hocaların Türkiye’nin ilim hayatına önemli katkıları olmasını, nice alimlerin bu sıralardan yetişmesini temenni ediyorum.” dedi.
Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın yaptığı duanın ardından Fakültenin ve caminin açılışı yapıldı. İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından kıldırılan Cuma namazının ardından açılışa katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.