12.10.2018

Prof. Dr. Remzi Kaya “Camiler toplumumuzun temel taşıdır”

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Burdur İl Müftülüğünün düzenlediği konferansta konuşan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Remzi Kaya, Camilerin ve mescitlerin toplumun temel taşı olduğunu söyledi.

Burdur Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Konferans salonunda düzenlenen konferansa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program Emekli İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Karaçam’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığınca Camiler ve Din Görevlileri Haftasına özel hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak açılış konuşması yaptı. Bayrak, haftanın hayırlar getirmesini dileyerek cami ve Kur’an hizmetine gönül vermiş din görevlilerine başarılar diledi.

Prof. Dr. Remzi Kaya konuşmasında başlıca şu konulara değindi:

“Camiler Allah’ın evleridir. Camiler ve mescitler toplumumuzun temel taşıdır. Bizler İslam’ın temellerini ilk olarak camilerden ve din görevlilerimizden öğrendik.

Bütün Peygamberler Allah katından getirdiklerini eksiksiz olarak insanlara ulaştırmışlardır. Peygamberlerin emanetini üstlenen biz din görevlilerinin Allah’ın kitabını ve Resulullahın sünnetini insanlara doğru olarak aktarmamız gerekir”dedi.

Prof. Dr. Remzi Kaya, Din Hizmetine ömrünü adamış, toplumda iz bırakmış âlimlerin hayatlarından kesitler sunarak akıcı bir üslup içerisinde konferansını tamamladı.

Program sonunda emekli din görevlilerine ve hayır sahiplerine teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.