29.08.2017

İL MÜFTÜSÜ HIDIR BAYRAK'IN KURBAN BAYRAM MESAJI

Dini Bayramlarımızdan olan Mübarek Kurban Bayramı’na bizleri kavuşturan Yüce Mevla’ya hamd olsun.  Bayramlar; milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının, yardımlaşma ve dayanışmanın tesisine ve pekişmesine vesile olan müstesna zaman dilimleridir. Bugünlerde sevgi ve dostluklar geliştirilmeli, kırgınlık ve dargınlıklar giderilmeli, büyükler küçüklere sevgi, küçükler büyüklere saygı göstermeli, başta anne ve babalar olmak üzere yakın ve uzak akrabalar Hastanelerde yatan ve şifa bekleyen hastalar, huzur evlerinde ve yetiştirme yurtlarında kalanlar, fakirler, kimsesizler, yetimler  hatırlanmalı ve  ziyaret edilmelidir.

Kurban Bayramında hali vakti yerinde olan Mü’minler  “Rabbin  için kurban kes” (Kevser S.;2) emrine uyarak kurban keserler. Kurban kesenler bilirler ki; kurban, hayat nimetine şükürdür. Kurban, Hz. İbrahim’in oğluna bedel koç kesme emrini yerine getirme mirasını diriltmek içindir. Kurban, Sırata binek hazırlamak içindir. Kurban, günahların affı içindir.

Kurban Bayramı günleri, müminlerin bir ve beraber oldukları günlerdir. Huccac-ı Müsliminin aynı iman ve aynı ruhla Kabe’de tavaf ettikleri, Arafat’ta biraraya gelerek hacı oldukları mübarek zaman dilimleridir. Bugünlerde kimse aç açık kalmamalıdır. Çevremizde bulunanlar sevindirilmeli, İhtiyaçları giderilmeli, kendilerine destek olunmalı, kesilen kurban etlerinden yedirilmeli, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden devlet ve millet düşmanlarına karşı  yekvücut olunmalıdır.

Bayram günlerinde teşrik tekbirleri unutulmamalıdır. Teşrik tekbirleri; arefe günü sabah namazının farzından sonra başlar, bayramın dördüncü günü ikindi namazından sonra biter. Erkek-kadın, mukim-seferi, cemaatle kılsın veya yalnız kılsın herkes için kılınan farz namazların arkasından “Allahümme entesselamü ve minkesselamü…” den önce bir kere teşrik tekbiri okunması  vaciptir.

İlimizde Bayram Namazı 01 Eylül 2017 Cuma günü saat: 07.08 de kılınacaktır. Allah (c.c.) Kılacağımız Bayram Namazlarımızı ve ardından keseceğimiz kurbanlarımızı kabul eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban  Bayramınızı tebrik eder,  Bayram’ın İlimizin, Bölgemizin, Ülkemizin  ve İslam Aleminin huzur ve mutluluğuna, insanlığın barışına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. 29.08.2017                                                                                                                            Hıdır BAYRAK

Burdur Müftüsü