20.06.2017

İL MÜFTÜSÜ HIDIR BAYRAK'IN KADİR GECESİ VE BAYRAM MESAJI

Sahuruyla, iftarıyla, ibadetin neşe ve coşkusunu bütün topluma yayan, teravihiyle, okunan ve dinlenen Kur'an'ın feyziyle, toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran, zekât ve fitreleriyle sevgi ve kardeşliğimizi  tazeleyen rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın sonuna yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. “Yüce Allah'ın lütfu ile 21 Haziran Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece "Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Kadir gecesini indirdiği özel bir sure (Kadir Suresi) ile  tanıtır, Yüce Mevla. “1-Doğrusu biz Kuranı Kadir gecesinde indirmişizdir. 2- Kadir Gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?  3- Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. 4- Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. 5- O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Sevgili Peygamberimiz bu gecede “Allah’ım, sen af edicisin, affı seversin, günahlarımı affeyle” şeklinde dua etmemizi tavsiye buyurmuştur.

Gelişiyle birlikte oluşturduğu mânâ iklimiyle gönül dünyamızı ma'mur eden, iç âlemimizi zenginleştiren Kadir gecesi, kâinata  anlam getiren bir gecedir. O yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kur'an'ın indirildiği gecedir.

Kadir gecesi, Kur'an'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir.

Diğer kutlu zamanlar gibi Kadir gecesi de, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır.

Mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gece, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp kötü davranışlarımızın azalması, dinimiz hakkında sağlıklı ve doğru bilgimizin artması, aramızdaki sevgi ve kardeşliğin hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânıdır.

Ramazan ayında yaptığımız tüm ibadetlerin sevincini ve mutluluğunu yaşadığımız mübarek Ramazan Bayramına ise 25 Haziran Pazar günü kavuşacağız, ne mutlu bizlere!

Bayramlar, milletçe büyüklerimizi aradığımız, küçüklerimize sevgi gösterdiğimiz toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da geliştirdiğimiz müstesna günlerimizdir. “Şüphesiz müminler birbiri ile kardeştirler.”(Hucurat:10) Ayeti Celilesi gereği bayram, yeryüzündeki tüm Müslümanların bayramıdır. Bugün bazı Müslüman bölgelerde Müslüman kardeşlerimizin gözyaşı ve akan kanı vardır. Bu yüzden Bayrama buruk bir sevinçle giriyoruz. Dualarımız akan kan ve gözyaşının durması içindir. Bütün Müslüman kardeşlerimizle birlikte her türlü sıkıntılarımızın kalktığı bir dünya özlemiyle  Cenabı Allah, bizleri sağlık ve mutluluk içerisinde daha nice bayramlara kavuştursun.

İlimiz de bayram namazı saat: 06.22 ' de kılınacaktır.

Bu duygularla Burdurlu kardeşlerimin Kadir gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik eder, bu gecenin ve bayramın kardeşlik, birlik ve beraberliğimize, barış, huzur ve saadetimize, insanlığın hidayetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim."    20.06.2017

Hıdır BAYRAK

Burdur İl Müftüsü