18.03.2021

Gençler İstiklal Marşı’nı ve Akif’i Anlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı münasebetiyle lise ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” temalı kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini İl Müftüsü Enver Türkmen’in elinden aldılar.

Geleceğimizin teminatı genç nesillerin İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, Milli Şairimizi daha iyi tanımaları, gençlerimiz arasında bir farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmada resim dalında Bucak Hüseyin Türker Ortaokulu öğrencisi Emre Altınışık, kompozisyon dalında ise Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Naz Sevim birinci oldu.

İl Müftüsü Enver Türkmen, geleceğimizin teminatı genç nesillerin İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, milli şairimizi daha iyi tanımaları maksadıyla yarışmanın düzenlendiğini belirterek dereceye giren öğrencilere yarışmaya göstermiş oldukları teveccühten dolayı tek tek teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.