26.11.2018

Karamanlı’da Hz. Peygamber ve Gençlik Konferansı

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından Karamanlı’da “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans verildi.

Nimet Güvener Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Kaymakam vekili Abdulselam Bıçak, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire müdürleri, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan program Fatih Camii İmam-Hatibi Murat Kahraman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz’ün açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftasına özel hazırlanan sinevizyon katılımcılara izletildi.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak “Peygamberimiz ve Gençlik” konferansında Hz. Peygamber Efendimize kutlu davasında en büyük desteği gençlerin verdiğini belirterek İslam toplumunun inşa edilmesinde en büyük payın gençlere ait olduğunu, ilgimizi, alakamızı gençlere yönlendirmemiz konusunda Peygamber Efendimiz’in de bizlere işarette bulunduklarını söyledi. Hıdır Bayrak konuşmasının devamında özetle şunları söyledi. “Peygamberimiz, gençlere özel zaman ayırmış, mekânlar tahsis etmiştir. Peygamberimiz (s.a.s.), gençlerle güven, sevgi, saygı ve samimiyete dayalı bir iletişimi esas almış ve bu yöntemle, onların kendilerini gerçekleştirmelerine vesile olmuştur.

Peygamberimiz sadece ilahi mesajları getirip aktaran değildir. O aynı zamanda getirmiş olduğu ilahi mesajları bizzat hayatında tatbik ederek, bizi biz yapan değerlerin toplumda yerleşmesinde örnek olmuştur. Medeniyetimizin temelinde ne kadar kavram varsa O’nunla içleri doldu.

Gençler, toplumun geleceğidir. Şu an sahip olunan maddi ve manevi kazançların tamamı gelecekte gençlerimize emanet edilecektir. Bu yüzden ruh ve beden yönünden sağlıklı, inanç ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesi en önemli görevlerimizden olmalıdır.”

İl Müftüsü Hıdır Bayrak konferansında ayrıca Kur’an-ı Kerimde isimleri ve kıssaları geçen gençlere ve Hz. Peygamberin kutlu davasına omuz veren genç sahabelere yer verdi.

Konferans sonunda İl Müftüsü Hıdır Bayrak Karamanlı İlçe Müftülüğü görevine yeni başlayan Ahmet Karagöz’ü makamında ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olmasını söyleyerek görevinde başarılar diledi.

Ziyarette İl Müftüsü Hıdır Bayrak’a Kemer İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, Çavdır İlçe Müftüsü Erkan Saral, Tefenni İlçe Müftü Vekili Zeki Korkut ve Vaiz İbrahim Korkmaz eşlik etti.