20.11.2018

Mevlid-i Nebi Haftasının Açılışı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından teması Peygamberimiz ve Gençlik olarak belirlenen Mevlid-i Nebi Haftası, Cumhuriyet Meydanında Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisinin açılışıyla başladı.

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında İl Müftülüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen açılış programına Vali Hasan Şıldak, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, kurum müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi Vali Hasan Şıldak ve İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından konuşma yapıldı.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak; peygamber sevgisinin milletimizde fevkalade yüksek seviyede olduğunu, ülkemizde kutsal emanetlere gösterilen saygı ve ihtimamın bunun eseri olduğunu vurguladı. Mevlidi Nebi Haftası'nda Peygamberimizi daha iyi tanıyor ve anlıyoruz. Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerimizin açılış programına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum dedi.

Vali Hasan Şıldak, “Önceki senelerde Nisan ayı içerisinde Miladi takvime göre peygamberimizin doğum yıl dönümünü “Kutlu Doğum Haftası” olarak idrak ediyorduk. Ancak; bu yıl belki doğrusu da bu, Hicri takvime göre hem Mevlid Kandilimizi, hem de bugünü de kapsayan haftayı “Mevlid-i Nebi Haftası” adı ile kutlamış olacağız. İl Müftülüğümüz tarafından planlanan çeşitli etkinliklerinden biri de kutsal emanetler sergisinin açılışı için buradayız. Bugün aynı zamanda bu haftamızın da başlangıcıdır, geceniz ve haftanız mübarek olsun. Mevlid-i Nebi Haftasında tüm etkinliklerde emeği geçen başta İl Müftümüz Hıdır Bayrak olmak üzere tüm personele teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Vali Hasan Şıldak ve protokol üyeleri tarafından “Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisinin” açılışı yapıldı. Sergiyi gezen Vali Hasan Şıldak’a, Pazar Camii İmam Hatibi Ali Mücahit Yılmaz tarafından kutsal emanetler hakkında bilgi verildi. Programın devamında açılışa katılan protokol üyelerine ve vatandaşlara ikramda bulunuldu.