19.07.2021

İL MÜFTÜSÜ ENVER TÜRKMEN’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Bayramlar; milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının, yardımlaşma ve dayanışmanın tesisine ve pekişmesine vesile olan müstesna zaman dilimleridir. Bugünlerde sevgi ve dostluklar geliştirilmeli, kırgınlık ve dargınlıklar giderilmeli, büyükler küçüklere sevgi, küçükler büyüklere saygı göstermeli, başta anne ve babalar olmak üzere yakın ve uzak akrabalar, hastanelerde yatan ve şifa bekleyen hastalar, huzur evlerinde ve yetiştirme yurtlarında kalanlar, fakirler, kimsesizler, yetimler hatırlanmalı ve ziyaret edilmelidir.

Kurban Bayramında hali vakti yerinde olan Mü’minler “Rabbin için kurban kes” (Kevser S.;2) emrine uyarak kurban keserler. Kurban kesenler bilirler ki; kurban, hayat nimetine şükürdür. Bu vesileyle çevremizde bulunanlar sevindirilmeli, ihtiyaçları giderilmeli, kendilerine destek olunmalı, kesilen kurban etlerinden yedirilmeli, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden devlet ve millet düşmanlarına karşı yekvücut olunmalıdır. Bayram günlerinde teşrik tekbirleri unutulmamalıdır. Teşrik tekbirleri; arefe günü sabah namazının farzından sonra başlar, bayramın dördüncü günü ikindi namazından sonra biter. Bayram Namazı 20 Temmuz 2021 Salı günü saat 06.25 de kılınacaktır. Allah (c.c.) kılacağımız Bayram namazını ve ardından keseceğimiz kurbanları kabul eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban Bayramınızı tebrik eder, Bayram’ın İlimizin, Bölgemizin, Ülkemizin ve İslam âleminin huzur ve mutluluğuna, insanlığın barışına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Enver TÜRKMEN

Burdur İl Müftüsü