16.07.2021

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN PROGRAMLARDA ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA YAD EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında 15 Temmuz Şehidimiz Akif Altay ve Şehidimiz J. Kom. Er Ali Yıldırım Çeltikçi İlçesi Güvenli Köyünde kabirleri başında dualarla yad edildi.

Başta Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş olmak üzere şehit aileleri, gaziler, protokol ve vatandaşların katıldığı programda, Şehitlerimizin kabirleri başında Kur'an Kerim okunarak, dua edildi.

Vali Arslantaş,  Güvenli Köyü asri mezarlığında düzenlenen programda Şehidimiz Akif Altay ve Şehidimiz Jandarma Komando Er Ali Yıldırım’ın ailesine özel kutuya konulmuş Bayrağımızı takdim etti.

Vali Arslantaş programda yaptığı konuşmada; “Tam 5 yıl oldu. 5  yıl önce bugün milletimizin, istiklaline, istikbaline resmen çökmek isteyen kara unsurların eylemini gördük. Darbe girişimini gördük.

Milletimizin şuurlu evlatları o gün kendi canları pahasına bu hain,  bu alçak girişimi bu haydutları bastırdı. Şehitlerimizin mezarları bu toprakların ilelebet Müslüman Türkün olacağının tapu belgesidir. Tapu belgesindeki mühürleridir. Allah onları yetiştiren anne babalardan razı olsun. Sabırlar versin,  sizleri de şefaatlerinden mahrum etmesin. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

15 Temmuz programı Ulu Cami'de Şehitlerimiz için okunan Mevlid'i Şerif ve Hatim duası ile devam etti.

Ulu Camide ki program sonrası, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gününe ait fotoğraflar ve resimlerin kronolojik olarak yer aldığı serginin açılışı Vali Arslantaş, 15 Temmuz Sehidimiz Akif Altay'ın ailesi ve protokol tarafından yapıldı.

Programa başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Garnizon Komutanı P. Albay Mehmet Fatih Ören, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Çeltikçi Kaymakam V. İsmail Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Başaklıgil, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.