28.11.2023

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ GELECEĞE NEFES OLUYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel müdürlüğünce başlatılan ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Milli Ağaçlandırma günü münasebetiyle geçmişin mirası ile gelecek nesillere temiz bir emanet bırakmak ve ülkemizin doğal güzelliklerini korumak ve daha yeşil bir çevre tesis etmek için yurt genelinde "Geleceğe Nefes" adı altında gerçekleştirilen fidan dikme etkinliklerine müftülüğümüzce destek verildi.

Bu kapsamda Gölhisar Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde Çavdır Bilal-i Habeşi Camii bahçesi ile Atatürk Mahallesi 4-6 Yaş Kur’an Kursu bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çavdır Şubesince bölge  iklim şartlarına uygun olan 80 adet ardıç, çam ve lavanta fidanları dikilerek destek olundu.

Fidan dikme etkinliğine katılan İlçe Müftüsü ve TDV Çavdır Şube Başkanı Musa Hancıoğlu, “Peygamberimiz (sav), “Kıyamet koparken bile elinizde bir fidan varsa onu dikiniz” buyuruyor. Türkiye Diyanet Vakfı Çavdır şube görevlileri ile din gönüllüsü hocalarımızın büyük bir özveri ve gayretleriyle fidanları toprakla buluşturarak peygamberimizin buyruğunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin her yerinde bu çalışmaların yapılması geleceğimize ve Türkiye yüzyılına bir yatırım olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Program sonunda dikilen fidanlara can suyunun verilmesiyle fidan dikim etkinliği tamamlandı.