12.04.2018

MİRAC KANDİLİ MESAJI

Manevi feyiz ve bereket mevsimi Üç Ayların ikinci kandil gecesi olan Mirac Kandiline erişmiş bulunuyoruz. 13 Nisan’ı 14 Nisan’a bağlayan gece Mirac Kandilidir.

Mirac, Resûl-i Ekrem (s.a.v) Efendimizin en büyük mucizelerinden biridir. Mekke’den Medine’ye hicretten bir buçuk yıl evvel gerçekleşen Mirac mucizesiyle Allah Resulü (s.a.v), bizzat Allah Teala tarafından teselli edilmiştir. Alemleri yoktan var eden Yüce Allah’ın davetiyle gerçekleşen Mirac, sayısız hikmet ve sırları barındırır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) mü’minlere Allah katından hediyelerle dönmüştür. Müslümanın, tekbirin açtığı nurlu kapıdan huzurla girdiği namaz hediyelerin ilkidir. Mü’minin kurtuluşu, dirilişi ve miracıdır namaz. Arınma vesilesi ve kötülüklere kalkan olan namaz ile mü’minler camilerde buluşur. Kaynaşır, bir ve diri olurlar. Namazın ehemmiyetinden dolayı Resul-i Ekrem (s.a.v), göklere çıkarak Allah Teala ile bizzat görüşmüş ve en üst makamdan bu hediyeyi getirmiştir. Mü’min de secdesiyle o yüce makamlara gider.

Miractan gelen ikinci hediye, iman ehlinin cennetle müjdelenmesidir. Üçüncü hediye de Bakara Sûresinin son ayetleridir. Âmenerrasulü diye bilinen ayet-i kerimelerle yatsı namazından sonra imanımızı dile getiririz. Yüce Allah’ın öğrettiği dualarla O’na yalvarır ve teslimiyetimizi ifade ederiz.

Mübarek kandil gecesini fırsat bilerek kendimizi hesaba çekmeliyiz. Nefis muhasebesiyle otokontrol mekanizmamızı çalıştırmalıyız. Bereket ikliminden istifade ederek Yüce Yaradana halimizi arz etmeli, bağışlanma talebinde bulunmalıyız. Öte yandan anne ve babalarımızın hayır dualarını; akraba, komşu ve arkadaşlarımızın gönüllerini alma gayreti içerisinde olmalıyız. Ahirete irtihal eyleyen geçmişlerimize dua etmeliyiz.

Bu düşüncelerle Altınyaylalı kardeşlerimin kandillerini tebrik ediyor, sağlık ve afiyetle nice kandillere ulaştırmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum. Kandilin yöremize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum. 12.04.2018

Yasin Sadettin YILDIZ

Altınyayla Müftüsü