31.08.2021

Baki GÜMÜŞ

1980 yılında Yozgat/Kadışehri'nde doğdu. İlkokulu memleketinde tamamladıktan sonra İstanbul'da hafızlığını ikmal etti. Hafızlık süresince  Arapça eğitimi aldı. Askerliğini Jandarma Er olarak yaptı. Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Kastamonu Üniversitesi'nde Hadis Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisansını tamamladı. Görev hayatına 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Vekil İmam-Hatip olarak başladı. Farklı unvanlarda sözleşmeli ve kadrolu olarak görev yaptı. 2020 yılında İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden 32. dönem kursiyeri olarak mezun oldu. İhtisas Merkezi'nden mezun olmasının akabinde Aydın/Buharkent İlçe Müftülüğü'ne Vaiz olarak atandı. Açılan İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olup 3 Ağustos 2021 tarihinde Burdur/Altınyayla İlçe Müftüsü olarak atandı. Evli ve üç çocuk babası olan müftümüz Arapça bilmektedir.