12.10.2018

Çallıca Ova Camii İbadete Açıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programla Çallıca Köyü Ova Camii'nin açılışı yapıldı.

Caminin açılış törenine Vali Hasan Şıldak, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Daire Müdürleri, Muhtarlar ve köy sakinleri katıldı.

Gazi Camii Müezzin-Kayyımı Ahmet Candan’ın Kur’an Tilaveti ile başlayan programda, ilk olarak Çallıca Köyü Muhtarı Osman Saçar selamlama konuşması yaptı. Programın devamında Çallıca Köyü Cami Yaptırma Derneği adına Mehmet Ali Savaş ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve Vali Hasan Şıldak’ın konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Çallıca Köyü Ova Camii’nin İbadete Açılış Beratını Dernek Başkanı Osman Savaş’a Vali Hasan Şıldak takdim ederken, Cami’nin yapımında maddi destek sağlayan hayırseverlere de protokol üyeleri tarafından plaket takdimi yapıldı. Müftü Yardımcısı Yüksel Güzel tarafından yapılan dua sonrası Vali Hasan Şıldak ve protokol üyeleri Caminin açılışını gerçekleştirdi.

2234m² arsa üzerine 120m² olarak yapımına 2016 yılında başlanan Çallıca Köyü Ova Camii 200 kişi kapasiteli.